Dolangel Tatlısı

Osmanlı mutfağına ait Dolangel Tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Sonra iki adet yufkayı üst üste yerleştirip, 3 parmak genişliğinde ortadan ikiye katlayın. Ceviz ve toz şekeri harmanlayıp, katladığınız yufkanın üzerine 3-4 tutam serpiştirin. Yufkanın iki tarafını yelpaze şeklinde katlayıp, tereyağı-zeytinyağı karışımı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • 2
    Üzeri için, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımını yufkaların üzerine gezdirin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ayarını 175 dereceye düşürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip, 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.