Zeytinyağlı Karnabahar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANLARI soyup zeytinyağında bütün olarak 5 dakika sote edin. Havuç ve patatesleri kuşbaşı doğrayın. Önce havuçları sonra patatesleri soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika süreyle pişmeye bırakın. Diğer taraftan çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp diğer sebzelere ekleyin. Kesmeşeker ve tuzu da üzerine ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL