Yaprak Buğulaması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    ÖNCELİKLE kıymayı kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Zeytinyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Salça, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Diğer tarafta yıkanmış taze asma yaprağının saplarını ayıklayın. İncecik kıyıp kıymanın içine katın ve rengi dönene kadar kavurun. Su ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yıkanmış ince bulguru ekleyin. Suyunu çekmişse biraz daha su ilave edip, bulgur piştikten sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...