Üç Renkli Sebze Kavurması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ISPANAĞI ince kıyın. 1 adet soğanı piyazlık doğrayın. Yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve 2 adet kesmeşeker ilave edip karıştırın. Kenara alarak soğumaya bırakın. Pancarı rendeleyerek yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 adet doğranmış soğanla soteleyin. Tuzunu ilave ederek, karıştırın. Soğuması için kenara alın. Havuçları rendeleyerek 1 çay bardağı zeytinyağı ve kalan 1 adet doğranmış soğanla birlikte soteleyin. 2 adet kesmeşeker ve tuz ekleyerek karıştırın. Kenara alarak soğumaya bırakın. Kalıp olarak kullanacağınız kabı zeytinyağı ile yağlayın. Önce sotelediğiniz pancarı, üzerine ıspanağı, onun da üzerine sotelediğiniz havucu yerleştirin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Yoğurt, sarmısak ve pulbiberi karıştırın. Sebze kavurmasının üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...