Taratorlu Barbunya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Barbunyaları ayıkladıktan sonra 5 dakika haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyıp, zeytinyağında 5 dakika hafifçe kavurun. Küp doğradığınız domatesleri ve ince kıydığınız sarmısakları da ekledikten sonra, 5 dakika daha kavurun. Dolma biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayıp, soğanlara ekleyin. Barbunyaları, su, tuz ve şekeri de ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Tarator hazırlamak için, ekmeği suda ıslatıp sıkın ve cevizle karıştırın. Sarmısak, sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sıcak su ilave edip blenderden geçirin. Barbunyayı servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız taratoru gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...