Soyalı Kofik Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Aslında domates pek kullanılmıyor. Bana kofikleri Elazığ'dan kendi elleri ile hazırlayıp gönderen sayın Zübeyde Hanım, domatesleri kurutarak bir fark yaratmış. Zübeyde Hanım domateslerin içini oyduktan sonra tuz koyup güneşte kurumaya bırakıyor. Su bırakanları süzerek kuru domatesler elde ediyor. Eğer sebzeler iriyse siz adeti azaltabilirsiniz. Ben dolma içlerini çok baharatlı sevdiğim için bu kadar bol koyuyorum. Gelelim hazırlanışına: Kofikleri sıcak suda haşlayın. Ayrı bir tencerede ince kıydığınız soğanları fındıkyağında pembeleştirin. İnce bulgur, suyunu iyice sıktığınız soya kıyması ve baharatı karıştırarak kavurun. Bulgur ölçüsüyle aynı yani 1 ölçü su ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin. Bu karışımı, haşlanan kofiklerin içerisine doldurun. Az su ile pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.