PATLICANLARI alacalı soyup ortalarını yarın ve acı suyunu almak için, 5 dakika tuzlu suda bekletin. Sonrasında yarım çay bardağı yağda patlıcanları kızartın. Soya kıymasını sıcak suda kabartın. Kalan yağda
soğanı pembeleştirip soya kıymasını katın ve 2-3 dakika kavurun. Ardından içine doğranmış 2 domates ve 2
sivri biberi katıp 5 dakika daha kavurun. Arada çok az su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın ve ocaktan alın. Soyalı içi patlıcanlara pay edin. Üzerlerine birer dilim halka domates ve ikiye bölünmüş
sivri biber yerleştirip patlıcanları tepsiye dizin. Etrafına 1 bardak suyu gezdirin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine rendelenmiş kaşarı serpin. İnce kıyılmış maydanozu da serpip servis yapın.