Soya Kıymalı Karnıyarık
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI alacalı soyup ortalarını yarın ve acı suyunu almak için, 5 dakika tuzlu suda bekletin. Sonrasında yarım çay bardağı yağda patlıcanları kızartın. Soya kıymasını sıcak suda kabartın. Kalan yağdasoğanı pembeleştirip soya kıymasını katın ve 2-3 dakika kavurun. Ardından içine doğranmış 2 domates ve 2sivri biberi katıp 5 dakika daha kavurun. Arada çok az su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın ve ocaktan alın. Soyalı içi patlıcanlara pay edin. Üzerlerine birer dilim halka domates ve ikiye bölünmüşsivri biber yerleştirip patlıcanları tepsiye dizin. Etrafına 1 bardak suyu gezdirin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine rendelenmiş kaşarı serpin. İnce kıyılmış maydanozu da serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL