Sebzeli Domates Dolması İmambayıldı ile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BEYAZ peynir, havuç, soğan, kabak, fasulye ve mantarları küp veya jülyen doğrayıp karıştırın. Maydanoz ve fesleğen ile tatlandırıp beklemeye bırakın. Domatesin içini boºaltıp hazırladığınız karışımla doldurun. Tuz, biber, zeytinyağı, çeyrek limonun suyu ve az su ekleyip önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. İmambayıldı için patlıcanı alacalı soyun. Kızgın yağda kızartın. Soğan ve biberi jülyen, sarmısak ve domatesi küp doğrayın. Patlıcanların içine doldurun. Üzerine zeytinyağı, su ve tuz gezdirip 15 dakika 150 derece fırında pişirin. Hepsini bir tabakta servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL