Pazılı Kuruüzümlü Buhar Keki
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pazıyı iyice yıkayıp kuruladıktan sonra incecik kıyın. Çam fıstığını yağsız tavada biraz kavurun. Peyniri rendeleyin. Yumurta sarılarını ayrı bir kasede iyice çırpın. Bir kasenin içine kıyılmış pazıyı, kuru üzümü, çam fıstığını, rendelenmiş peyniri ilave edin. Bayat ekmek veya pideyi ufalayarak ekleyin. Karışım bütünleşene dek karıştırın. Fincan, bardak veya istediğiniz yayvan olmayan birkaba karışımı yerleştirin. Buharda pişirici yardımıyla 20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL