Pazı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pazıları yıkadıktan sonra kaynar suya batırıp çıkarın ve süzüp kenara alın. Diğer taraftan kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine pirinci, ince kıydığınız soğanları ve domatesi ekleyin. Sarmısak ve maydanozları da kıyıp harca ilave edin. Nane, karabiber ve tuzu da katıp karıştırın. Pazı yapraklarına yeterli miktarda harç koyup çok su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirip ocaktan alın. Yoğurtla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...