Pazı Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pazıları yıkadıktan sonra kaynar suya batırıp çıkarın ve süzüp kenara alın. Diğer taraftan kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine pirinci, ince kıydığınız soğanları ve domatesi ekleyin. Sarmısak ve maydanozları da kıyıp harca ilave edin. Nane, karabiber ve tuzu da katıp karıştırın. Pazı yapraklarına yeterli miktarda harç koyup çok su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirip ocaktan alın. Yoğurtla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL