Patlıcanlı Patates Kızartması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARIN kabuklarını soymadan, enlemesine ortadan ikiye kesin. Servis tabağına rahat oturtabilmek için alt kısımlarından biraz kesin. içlerini çıkarın. Patates, kabak ve biberleri küp doğrayıp sıvıyağda hafif kızartın. Kızartmaları patlıcanların içine pay edin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patlıcanlar yumuşayana dek pişirin. Domates sos için sarmısakları tavaya alıp, sıvıyağda bir-iki çevirin. Salça ekleyip karıştırın. Rendelenmiş domates ilave edin. Ocaktan almaya yakın tozşeker ve tuz ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı patates kızartması ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL