Pastırmalı Taze Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ akan suyun altında bir fırça ile yıkayın. Kabukları ile birlikle haşlayıp süzün. Hafifçe yağlanmış
    bir fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak patatesleri çatlatın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
    Biberiye yapraklarını saplarından ayırıp, patateslere serpin. Sarmısakları temizleyip, dilimleyin
    ve patateslerin üzerine ekleyin. Pastırmayı kıyıp, patateslerin üzerine paylaştırın. Tuz ve karabiber serpin.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...