Kuskuslu Yeşil Kuleler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 DEREOTU, maydanoz, nane ve fesleğeni kıyın. 1 su bardağı su ekleyip blenderden geçirin. Ocağa oturtup, üzerine kalan 6 su bardağı suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kuskus ve tuz ekleyip, yaklaşık 15- 20 dakika haşlayın. Fazla suyu varsa süzün.
2 Dilediğiniz şekildeki küçük boy kapların içlerini streç filmle kaplayın. Kapların yarısına gelecek kadar kuskus yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş peynir koyun. Yeniden kuskus yerleştirip hafifçe bastırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra, servis tabaklarına ters çevirip çıkarın.
3 Süslemek için kiraz domateslerin üst kısımlarına (+) şeklinde çizik atın. Sıvıyağı iyice kızdırıp domatesleri 1-2 dakika kızartın. Yağdan alıp açılan kabuklarını hafifçe yukarıya doğru çekin ve kulelerin üzerine yerleştirin. Aynı sıvıyağa naneleri atıp bir-iki kez karıştırdıktan sonra hemen çıkarın. Domateslerin yanlarına koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler