Kuru Domatesli ve Sucuklu Bakla
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 BAKLAYI yıkayıp, uç kısımlarını temizleyin. Bir tencereye su koyup, üzerine bir tutam tuz ekleyin. Kaynamaya başlaşınca baklayı koyup, kapağını kapatmadan 15 dakika haşlayın. Deliklikepçeyle tencereden alıp, kararmalarını önlemek için buzlu su dolu bir kaba aktarın. 5 dakika bekletip süzün.
2 Zeytinyağını bir tavaya alıp, küp doğranmış kuru domates ve sucuğu üzerine ekleyin. Karıştırarak soteleyin. Tavaya 3 çorba kaşığı sıcak su koyun ve suyu tamamen çekene dek sotelemeye devam edin. Sarmısağı katıp, birkaç dakika daha soteleyin. Baklayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve bakla yumuşayana dek arada bir karıştırarak pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL