Kuru Bakla Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BAKLAYI bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp kenara alın. Pırasayı halka doğrayıp blendere alın. Üzerine iri doğranmış soğan, sarmısak, maydanoz, dereotu, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip birlikte çekin. Baklayı ekleyip bir kez daha çekin. Geniş bir kaseye alıp üzerine un, yumurta, kişniş ve toz kırmızıbiber ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...