Kremalı Mantar Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları temizleyin. Yeşil soğanları küçük doğrayın. Maydanozu kıyıp, sarmısağı dövün. Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Mantarları tavaya alıp soteleyin. Soğan ve sarmısağı ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritip mantarların üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatın. Rendelenmiş kaşar peynirinin 2/3'ünü, kıyılmış maydanozu ve dilimlenmiş kırmızı biberi tavaya ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha pişirin. Kalan peyniri üzerine serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL