Kıymalı Mısır Graten
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 MISIRLARI bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Süt ve tozşekeri tencereye katıp, mısırları 20-25 dakika haşlayın. Süzüp ılınmaya bırakın. Daha sonra bir bıçak yardımıyla taneleri sıyırarak koçandan ayırın.
2 Ardından 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı mısıryağını bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine mısır ununu katın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. 10 dakika daha pişirmeyedevam edin. Ocaktan alın ve ılındıktan sonra yumurtaları ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
3 Kalan 2 çorba kaşığı mısıryağını geniş bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve 5 dakika kavurun. Mısırdan 2 çorba kaşığını kenara ayırıp kalanı tavaya katın. Küp doğranmış domates ve rendelenmiş domatesi ilave din. Tuz, karabiber, kıyılmış sarmısak, maydanoz, dereotu ve nane ekleyin. Kapağı açık olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Mısırlı harcı, arzunuza göre tek bir fırın kabına ya da porsiyonluk fırın kaplarına aktarın. Üzerini mısır unlu karışımla kaplayın. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini ve yırdığınız mısırları serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler