Kirpi Patates Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını temizleyin ve çatalla ezin. Nişasta, karabiber ve tuz ekleyin. Yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Yumurta ve bir tutam tuzu derin bir kapta çırpın. Tel şehriyeyi elinizle hafifçe kırın. Bezeleri önce galeta ununa sonra yumurtaya ve tel şehriyeye bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL