Kiraz Domates Dolmaları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DOMATESLERİN saplarını çıkartmadan, üstlerini kapak olacak şekilde kesin. Kapakları tamamen kopartmayın. İçlerini bir çay kaşığı yardımı ile boşaltıp hafif tuz serpin. Domatesleri ters çevirerek bir kenara koyun ve iç malzemeleri hazırlamaya başlayın. 1. Harç: Mantarları küçük parçalar halinde kesip bir tavaya alın. Üzerine incecik doğradığınız sarmısakları, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika ağır ateşte pişirin. Biraz soğuttuktan sonra blenderden geçirin. Harç tamamen soğuyunca da domateslerin bir bölümünü bu harçla doldurun. 2. Harç: Patlıcanları bütün olarak folyoya sarıp, ocak üzerinde ara sıra çevirerek közleyin. Piştikten sonra (dokununca yumuşamış ise pişmiştir) folyoları alıp patlıcanların içini bir kaşık yardımıyla çıkartın ve bir kaba alın. Üzerine pulbiber, dövülmüş sarmısak, mayonez ve tuz ilave edip iyice karıştırın. Soğuyunca domateslerin bir bölümünü bu harçla doldurun. 3. Harç: Limonların kabuklarını rendeleyin ve daha sonra sularını sıkın. Sarmısağı dövün. Tahini blendere döküp üzerine 2-3 çorba kaşığı limon suyu, sarmısak, limon kabuğu rendesi ve tuz ilave ederek birlikte karıştırın. 4-5 çorba kaşığı soğuk su ilave ederek tekrar karıştırın ve bu harçla domateslerin bir bölümünü doldurun.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...