Kereviz Ograten
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KEREVİZLERİ soyup bütün olarak 1 cm'lik halkalar halinde dilimleyin. Pırasayı da ayıklayıp 1 cm'lik halkalar şeklinde kesin. Orta boy bir tencerede tuz eklediğiniz 2 bardak suyukaynatıp içine kerevizleri atın ve kapağı kapalı olarak 6-7 dakika kaynatın. Kerevizler haşlanınca tencereden alıp aynı tencereye pırasaları atın ve 5-6 dakika haşlayın. Başka bir kapta tereyağını orta ateşteeritin ve kızmaya başlayınca içine iki buçuk çorba kaşığı unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Kavrulanuna sütü ve sebzeleri haşladığınız sudan bir bardağı da ilave edin. İyice çırparak 5 dakika pişirin. Bukarışıma kaşar peyniri rendesini ve karabiberi de ilave edin. Haşlanmış kereviz ve pırasaları hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirip üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Kerevizleri önceden ısıttığınız 250 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL