Kereviz Ograten

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEREVİZLERİ soyup bütün olarak 1 cm'lik halkalar halinde dilimleyin. Pırasayı da ayıklayıp 1 cm'lik halkalar şeklinde kesin. Orta boy bir tencerede tuz eklediğiniz 2 bardak suyu
    kaynatıp içine kerevizleri atın ve kapağı kapalı olarak 6-7 dakika kaynatın. Kerevizler haşlanınca tencereden alıp aynı tencereye pırasaları atın ve 5-6 dakika haşlayın. Başka bir kapta tereyağını orta ateşte
    eritin ve kızmaya başlayınca içine iki buçuk çorba kaşığı unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Kavrulan
    una sütü ve sebzeleri haşladığınız sudan bir bardağı da ilave edin. İyice çırparak 5 dakika pişirin. Bu
    karışıma kaşar peyniri rendesini ve karabiberi de ilave edin. Haşlanmış kereviz ve pırasaları hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirip üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Kerevizleri önceden ısıttığınız 250 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...