Kereviz Kalyesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KEREVİZLERİ temizleyip, elma dilimi şeklinde doğrayın. Kararmalarını önlemek için limonlu suya atın. Eti bir tencereye alın ve suyunu salıp yeniden çekinceye dek arada bir karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğan kavrulunca etle birlikte tencerenin ortasına toplayın. Etrafına kerevizleri dizin. Et suyu ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin ve koruk ekşisini katın.Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Yemeğin suyunu bir kaba süzün. Tencerenin üzerine bir servis tabağıkapatın. Ters çevirerek yemeği tabağa aktarın. Süzdüğünüz suyu üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL