Kabaklı Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAĞI yıkadıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfteler hazırlayın. Kabak ve köfteleri ızgara yaptıktan sonra servis tabağına alın. Sos için, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi zeytinyağında soteleyin. Salça, rendelenmiş sarmısak ve tozşeker ilave edip, karıştırın. Su ekleyip, bir taşım kaynatın ve köftenin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...