Kabak Sıyırma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları soyacak yardımıyla çekirdeklerine kadar şerit şerit soyun (çekirdekli kısım kullanılmayacak). Tencereye soğanı rendeleyin. İnce kıyılmış dereotunu ekleyin. Zeytinyağını ilave edip kavurun. Bu sırada küp şekerleri atın. Ardından soyulmuş ve uzun uzun kesilmiş kabakları tencereye koyun. Limon, tuz, pirinç ve 1 su bardağı sıcak su koyup, kısık ateşte yarım saat pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...