Kabak Borani

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Esmer pirinci iyice yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip çekene kadar pişirin. Diğer tarafta kabakları soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri rendeleyin. Dereotu ve naneyi incecik kıyın. Sarmısağı ezin. Kabak, rendelenmiş domates, sarmısak, pirinç, dereotu ve naneyi bir tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...