İrmikli Pazı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PAZININ saplarını kesip, ayırın. Yaprakları yıkayıp, önce kaynamış sıcak suya, daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Akşamdan ıslattığınız baklayı süzüp, irice doğradıktan sonra derin bir kaba alın. İçine irmik, bulgur, çemen, et, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, domates salçası, biber salçası, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Bir adet pazı yaprağına karışımdan 1 çorba kaşığı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Pazı yaprakları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve hiç su ilave etmeden kısık ateşte, kendi suyunda 10 dakika pişirin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su koyun ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bir kapta karıştırdığınız yoğurt ve dövülmüş sarmısağı, sıcak pazı sarması ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...