Hünkarbeğendi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine tereyağı ve yemeklik doğranmış soğan ekleyip, rengi dönene dek kavurun. Daha sonra salçayı katın. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Et iyice yumuşayana dek azalırsa sıcak su ilave ederek 1.5-2 saat pişirin. Tuz, karabiber katın. Diğer taraftan beğendi için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine patlıcanı katın. Ezerek 5 dakika pişirin ve karıştırarak sütü katın. Sütü çekip, kıvam alana dek pişirin. En son rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Beğendiyi servis tabaklarına alın. Üzerine eti ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL