Güveçte Akdeniz Usulü Soslu Patlıcan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup kuşbaşından biraz daha küçük doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra sudan geçirip kurulayın. Kızgın yağda kızartıp kenara alın. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sivri biber ve mantarları temizleyip çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
    2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp sivri biber, mantar ve sarmısak ekleyin. Yarı yarıya yumuşayınca domates ve salça katın. Tozşeker, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip ocaktan alın. Hellim peynirini ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Kızarmış patlıcanları güveçlere pay edin. Üzerine birer dilim hellim peyniri koyun. Domates sosu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.