Fırında Tavuklu Kereviz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KEREVİZLERİ soyup halka doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ve limon suyunu ekleyip 10 dakika haşlayın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alıp ince doğradığınız tavukları kızartarak kenara alın. Haşlanmış kerevizleri süzün. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp üzerine küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı üzerine ekleyiphızla karıştırın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Bir fırın tepsisini yağlayıp bir sıra kerevizi dizin. Üzerine biraz tavuk koyun. Kereviz ve tavuklar bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra hazırladığınız sütlü harcı ntepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika pişirip servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL