Fırında Kefirli Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DÖRT adet patatesi haşlayıp, kabuklarını soyun. Rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine kefir, rendelenmiş havuç, bezelye, toz kırmızıbiber, muskat, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Kalan 2 adet patatesi halka şeklinde incecik dilimleyin. Fırına dayanıklı orta boy bir kabı yağlayın. Kabın
    tabanına ve kenarlarına dilimlenmiş patateslerin bir kısmını yerleştirin. Ortasına kefirli karışımı doldurun. Üzerini kalan patates dilimleri ile kaplayın. Ayrı bir yerde zeytinyağı ile yumurta sarısını iyice çırpın. Fırça yardımıyla patateslerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.
    Servis tabağına alıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...