Fesleğen Soslu Körili Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soyup dörde bölün. Fırın tepsisine dizin. Diğer tarafta köri, ezilmiş sarmısak ve zeytinyağını karıştırın. Patateslerin üzerine gezdirin. Yarım saat bekletin. Arada bir karıştırarak, patateslerin sosu iyice emmesini sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sos için fesleğeni incecik kıyıp, yoğurtla karıştırın. Servis tabağına kıyılmış marulları yayın. Fırından çıkardığınız patatesleri marulların üzerine dizin. Fesleğen sosu gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...