Caponata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI küp doğrayıp yıkayın ve kurulayarak bir kenara ayırın. Bir kabın içinde zeytinyağını kızdırdıktan patlıcanları ekleyin ve yüksek ateşte bu patlıcanları 5 dakika kadar kızartın. Patlıcanlar iyice kızardıktan sonra ocağın altını kısıp, doğranmış soğanı, sarmısağı, maydanozun yarısını ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaparileri, çekirdeği çıkarılmış zeytini ve sirkeyi ekleyin. Karışım kuru görünüyorsa, biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Sirke iyice uçtuktan sonra soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış domatesleri ekleyin ve 15 dakikadan az karıştırarak pişirin. En son ocağın altını kapatmadan, kalan maydanozu ve dolmalık fıstıkları da ekleyin. Birkaç dakika pişirin ve kekikle süsleyerek ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL