Bulgurlu Kabak Kızartması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KabaklarIn dış kabuklarını kazıyarak temizleyin. Uzunlamasına dilimleyip, 2-3 dakika sütte bekletin ve kızartın. Bulguru derin bir kaba alarak, üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su dökün. Nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp bulgurla karıştırın. Tuzu ekleyin. Bulgurlar şişince, yağ ve limonu da ilave edip, iyice karıştırın. Kızarttığınız kabakları bir komposto kasesinin dibine yerleştirip, üzerine bulgurlu harcı dökün. Servis tabağına ters kapatarak çıkartın. Etrafına bulgurlu harçtan koyun. Domates dilimleri, nane ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL