Buğdaylı Renkli Biber Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AŞURELİK buğdayı akşamdan ıslatıp, ertesi gün üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edip, yumuşayana dek haşlayın ve süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp, üzerine yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı ilave edin. Soğan ve fıstıkların rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Doğranmış mantarı ilave edin. Mantar suyunu salıp çekince, haşlanmış aşurelik buğday, kuşüzümü, tuz ve dereotu ilave edin. Yarım çay bardağı sıcak su katıp çekene dek pişirin. Kıyılmış dereotu katıp, ekleyip karıştırın. Dolmalık biberleri boylamasına ikiye bölün. Saplarını koparmadan çekirdek yataklarını çıkarın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Dolmaları bir fırın kabına yerleştirin. Kabın dibine bir parmak sıcak su koyup, üzerini alüminyun folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arzunuza göre ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.