Barbunya Otlu Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 ASMA yapraklarının tuzunu almak için birkaç kez suyunu değiştirerek ılık suda bekletin. Daha sonra elinizle sıkıp kenara alın. Pirinci geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış barbunya, ince kıyılmış soğan, sarmısak, maydanoz, dereotu, nane, sirke, zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip, harmanlayın. 2 Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin. İçine yaprağın büyüklüğüne göre hazırladığınız harçtan koyup, çok sıkıolmayacak şekilde sarın. Yaprak ve harç bitene dek işleme devam edin. Yayvan bir tencerenindibine birkaç tane asma yaprağı serip, üzerine sarmaları çok sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar ılık su koyup, bir tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte arada bir kontrol ederek pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL