Balkabağı Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    SOYULMUŞ kabakları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve püre yapın. İçine yumurta, un, tuz, karabiber, kimyon, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, koyu bir bulamaç kıvamı olana dek karıştırın. Daha sonra bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın. Kaynayan suya çorba kaşığı ile aldığınız kabaklı karışımdan atın. Köfteler suyun üstüne çıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, süzgeçle servis tabağına alın. Ayrı bir yerde sosu hazırlayın. Bunun için domatesi rendeleyin. Ezilmiş sarmısak, sıvıyağ, fesleğen ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Sosu,pişen köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...