Balkabağı Köftesi
ORTA
2 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOYULMUŞ kabakları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve püre yapın. İçine yumurta, un, tuz, karabiber, kimyon, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, koyu bir bulamaç kıvamı olana dek karıştırın. Daha sonra bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın. Kaynayan suya çorba kaşığı ile aldığınız kabaklı karışımdan atın. Köfteler suyun üstüne çıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, süzgeçle servis tabağına alın. Ayrı bir yerde sosu hazırlayın. Bunun için domatesi rendeleyin. Ezilmiş sarmısak, sıvıyağ, fesleğen ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Sosu,pişen köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
AŞÇININ NOTUArzuya göre sarmısaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL