Balkabağı Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOYULMUŞ kabakları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve püre yapın. İçine yumurta, un, tuz, karabiber, kimyon, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, koyu bir bulamaç kıvamı olana dek karıştırın. Daha sonra bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın. Kaynayan suya çorba kaşığı ile aldığınız kabaklı karışımdan atın. Köfteler suyun üstüne çıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, süzgeçle servis tabağına alın. Ayrı bir yerde sosu hazırlayın. Bunun için domatesi rendeleyin. Ezilmiş sarmısak, sıvıyağ, fesleğen ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Sosu,pişen köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL