Asma Yaprağında Çemenli Baklalı Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ASMA yaprağını önce kaynar suya daha sonra buzlu suya batırıp çıkarın. Akşamdan suda beklettiğiniz baklayı yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Derin bir kaba çemen, bakla, 1 su bardağı sıcak suda yarım saat beklettiğiniz buğday kırığı, kıyılmış pastırma, domates salçası, biber salçası, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve nane katın. Sumağı 1 su bardağı suda eritin ve karışıma ilave edin. Tereyağı, nar ekşisi, kişniş, kimyon, pulbiber ve tuz ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Asma yaprağını düz bir zemine serin ve ortasına baklalı iç harçtan koyup, sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL