Ali Nazik

Gaziantep' ten yöresel bir tat

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ateşte közlediğiniz pantlıcanların kabukları soyulur ve çok ince doğranır. Kıyma , üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur. Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İnce doğradığımız patlıcanlar hafif ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir. Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...