Pastırmalı ve Portakal Soslu Patates Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda haşlayın. Portakal suyunu kekikle birlikte yarı yarıya azalana kadar kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ince delikli süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Patatesleri soyup arzunuza göre dilimleyin. Portakal sosu soğuduktan sonra patateslerin üzerine gezdirin. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Aynı tavaya pastırma dilimlerini koyup önlü arkalı hafifçe pişirin. Patatesin üzerine pastırma, dolmalık fıstık, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL