Kuşkonmazlı ve Vicentina Soslu Roka Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için yumurtaları derin bir kaba koyup yavaş yavaş kaynatın. Kaynamaya başladıktan 8 dakika sonra sudan alıp soğuk suya koyun. Soyup sarılarını ve beyazlarını ayırın. Bir kaba yumurta sarılarının tamamını ve beyazlarının yarısını koyup üzerine hardal, doğranmış soğan, sirke ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Çok kalın olursa biraz su katabilirsiniz. Kuşkonmazların uçlarını kesin ve gövdelerindeki kabukları sebze soyucu ile temizleyin. Kalan zeytinyağı ile kuşkonmazları harmanlayın. Izgarada pişirip kenara alın. Pişirdiğiniz kuşkonmazları salata tabağına yerleştirin. Rokaları üzerine ekleyin. Kalan yumurta beyazlarını dilimleyip en üste koyun. Yumurtalı sosu salatanın üzerinde gezdirin. Parmesan peyniri ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...