Kremalı Yumurta Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
10 adet yumurtayı su dolu bir kabın içinde kaynatın. Kaynamaya başladığı anda altını kısarak, 10 dakika daha (iyice katılaşacaklar) pişirin. Kabuklarını soyun. Bu kez mayonezi de biz yapacağız. Bunun için 1 adet yumurta sarısını, limon suyu ve hardalla robotta iyice karıştırın. Ardından robot çalışırken, zeytinyağını çok yavaş ve azar azar karışıma ilave edin. Karışım giderek yoğunlaşacak ve mayonez halini alacaktır. Mayonezi derin bir kaseye aktarın. İçine istediğiniz şekilde doğradığınız yumurtaları, kremayı, ince kıyılmış dereotunu ve kapariyi ilave edin. Son olarak roka filizleri ile süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL