Kadayıfa Sarılı Karides ve Akdeniz Yeşillikleri Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karidesleri temizledikten sonra şişe takın. Daha sonra kadayıfa sararak, kadayıfın ucuna çırptığınız yumurta akını sürün. Akdeniz yeşilliklerini yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyu ile marine edin. Kavunu temizleyip içini boşaltın. Jülyen kestiğiniz kabak ve havucu kalan tuz, zeytinyağı ve limonun suyu ile marine edin. Daha sonra içini boşalttığınız kavunun ortasına yerleştirin. Sıvı yağı fritöze alarak, hazırladığınız karidesleri kızartın ve dilimlenmiş kavunların üç köşesine şişler yardımıyla saplayın. Servis tabağına alın. Tabağın kenarlarına Akdeniz yeşilliklerini yerleştirin. Üzerine Latin çiçeklerini serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL