Ballı Bahar Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkayıp, kuruttuğunuz salata yapraklarını irice doğrayıp salata kasesine alın. Elma sirkesi, bal, hardal ve zeytinyağını blenderde karıştırın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sosun yarısını salata yapraklarına ilave ederek karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya aldığınız ceviz içini 140 derecede sallayarak ve renkleri kahverengi olana dek pişirin. Ceviz içleri soğuduğunda, irice doğrayarak salataya ekleyin. Tulum peynirini de ilave ederek
karıştırın. Son olarak sosun kalan yarısını salatanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL