Kızarmış Yufka Tabağında Köfteli Salata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle yufkaları ortadan ikiye katlayın. Daha sonra bir kez daha ikiye katlayın. Elinizle sıkarak tabak şekli verin ve iki çelik kepçe arasında tutarak kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın ve fazla yağını alın. Köfte için kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine soğanı rendeleyin. Elle ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon, kekik ve karabiber ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız harçtan küçük köfteler hazırlayın ve yufkayı kızarttığınız yağda kızartın. Kızarmış yufka çanaklarının içine önce yıkanmış yeşilliği, daha sonra köfteleri pay edin. Ceviz sosu için dövülmüş ceviz, sarımsak, zeytinyağı, sirke, limon suyu, su, tuz, kimyon ve pul biberi derin bir kapta çırpın. Köftelerin üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL