Kaya Koruğu Salatası

Ege'nin eşsiz lezzeti kaya koruğu, zeytinyağı ve limonun taze aromasıyla buluşuyor. Hafif, ferahlatıcı ve tam bir antioksidan deposu. Doğanın şifasını sofranıza taşıyın!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kaya koruklarının yapraklarını ayıklayın. Tencereye bir miktar su ile sirkeyi koyun ve kaynatın. Kaya koruklarını atıp, 3 dakika kaynatın. Daha sonra soğuk su dolu bir kaba çıkartın. Sarımsakları tuz ile dövün.
  • 2
    Bir kaseye zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın. Kaya koruklarını süzgece alın, suyu iyice süzülünce hazırladığınız sosla karıştırın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...