Ispanaklı Makarna Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Suyu ve tuzu bir tencereye aktarıp kaynatın. Su kaynayınca ıspanaklı makarnayı ilave edip 8 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Ardından, makarnanın sıcakta daha fazla şişmesini önlemek ve içinin daha iyi pişmesini sağlamak için üzerine yarım su bardağı soğuk su koyup, bu şekilde 10 dakika bekletin. Bu arada domatesleri küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka doğrayın (özel doğranmış halka zeytinleri de kullanabilirsiniz). Beyaz peyniri küp doğrayın. Kaşar peynirini dilimleyin. Doğranmış tüm malzemeyi bir servis tabağına alıp üzerine suyu süzülmüş makarnayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...