Güllaç Kasesinde Salata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Güllaç yapraklarını ılık su ile ıslatıp, yumuşayana dek bekleyin. Yapraklara kase şekli vermek için ısıya dayanıklı derin kaseleri yağlayıp, güllaç yapraklarını içine yerleştirin. Kenarlarından sarkan fazla kısımları keserek alın. Kaseleri önceden ısıtılmış 130 derece fırında kuruyana dek bekletin. Fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın. Daha sonra kase şeklini alan güllaç yapraklarını kapların içinden çıkarın. Akdeniz yeşilliğini yıkayıp, suyunun süzülmesi için süzgece alın. Elinizle iri parçalara koparıp, bir kaba koyun. Küp doğranmış beyaz peynir ve kiraz domates ekleyin. Bu karışımı güllaç kaselerinin içine pay edin ve üzerlerine susam serpin. Bir kavanoza zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sarımsak ve tuzu koyun. Ağzını kapatıp, çalkalayın. Hazırladığınız sosu güllaçların üzerlerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL