Taze yeşillikler, ceviz ve hafif yoğurt sosuyla birleşen enfes bir lezzet. Hem besleyici hem de sofranıza şıklık katacak, nostaljik ve zarif bir seçenek.
Malzemeler
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı tavuk suyu
3 diş ezilmiş sarımsak
1 adet ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
500 gram verev kesilip haşlanmış taze fasulye
2 adet jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış kırmızı biber
Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Çukur bir kapta tavuk suyu, ceviz içi, ekmek ve sarımsağı iyice karıştırın ve sos haline getirin. Tavuk etini, haşlanmış fasulyeyi (fasulyeden 1 su bardağı kadarını ayırın), tuz, karabiber, kırmızı biberi ilave edip karıştırın.
Bir kahve cezvesinde zeytinyağını kızdırıp pul biberi ekleyin. Yağ renk alınca, biberler kararmadan cezveyi ocaktan alın. Salatayı servis tabağına koyup düzeltin. Üzerini, ayırdığınız haşlanmış fasulye ve ceviz içleri ile süsleyin. Biberli yağı salatanın üzerinde gezdirerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.