Yıldız Şehriye Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle mantarı incecik doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını bir tencereye alın. Mantarı da ilave ettikten sonra 1-2 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuz ve şehriyeyi katın. Şehriye suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın ve ince kıyılmış maydanoz ile dereotunu katın. Tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL