Sebzeli Şehriye Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biberlerin sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Kıyılmış sarımsak ile ceviz içi ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Diğer taraftan kurutulmuş domatesi sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzüp, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin içine katın ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...